Hoe lang duurt een incassotraject gemiddeld?

Een incassotraject start met het aanschrijven van de debiteur. De debiteur wordt schriftelijk verzocht (gesommeerd) om de vordering alsnog binnen een redelijke termijn te betalen.

Indien de debiteur niet binnen de in de eerste brief gestelde termijn voor betaling zorg draagt, wordt het incassotraject voortgezet. Hierbij wordt de debiteur niet alleen aangeschreven, maar wordt tevens telefonisch contact met de debiteur opgenomen.

Het incassotraject eindigt wanneer de debiteur de vordering heeft voldaan, alsmede wanneer blijkt dat de debiteur in de buitengerechtelijke fase niet tot betaling over zal gaan. In het laatste geval ontvangt u van ons een advies over de mogelijkheden van een gerechtelijke procedure. In dit maatwerk advies wordt aandacht besteed aan de haalbaarheid, maar ook de verhaalbaarheid van uw vordering. Voor een heldere en daadkrachtige strategie bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij streven ernaar dat de debiteur de vordering op de kortst mogelijke termijn voldoet. De duur van een incassotraject is in iedere situatie anders. In veel gevallen wordt er direct betaald. Echter, soms dienen debiteuren nogmaals te worden aangeschreven of wordt een betalingsregeling overeengekomen. Ook in deze situaties treden wij daadkrachtig op en houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Lees voor meer informatie over het verloop van het incassoproces ons artikel over incassovordering.

Het incassobureau van Te Biesebeek Advocaten heeft al veel bedrijven en particulieren in ZwolleKampenDrontenMeppelOmmenLelystadGenemuidenHarderwijkEmmeloordHardenbergRaalteDeventerHasselt en omgeving succesvol kunnen helpen.