Wat is debiteurenbeheer?

Debiteurenbeheer is het beheren van de inkomende geldstromen en het incasseren van openstaande vorderingen aan de hand van een gestructureerd administratiesysteem. Debiteurenbeheer staat ook wel bekend als creditmanagement.

Debiteurenbeheer omvat maatregelen die u zelf kunt treffen voordat u overschakelt op een buitengerechtelijk incassotraject. Zo kunt u zorgen voor een gestructureerd administratiesysteem en vaste handelswijze. Met een goed debiteurenbeheer kunt u op een effectieve manier uw financiële positie versterken.

Een goed debiteurenbeheer zorgt ervoor dat openstaande facturen tijdig worden betaald waardoor betalingsachterstanden worden voorkomen. Dit voorkomt ook dat vorderingen ontstaan die uiteindelijk als oninbaar afgeboekt moeten worden. Immers is de betaalde omzet bepalend voor het rendement van een onderneming.

Mocht betaling van uw debiteur uitblijven en maakt u gebruik van onze diensten, dan kunt u gebruik maken van onze incassostickers. Deze ‘stickers’, welke eveneens digitaal kunnen worden verstrekt, kunt u op uw aanmaningen of herinneringen plaatsen. Hierdoor worden uw debiteuren extra geprikkeld om de openstaande vordering te betalen. In de praktijk is dit een zeer effectief en efficiënt middel gebleken. Dit levert u geld op, bespaart u kosten en komt de verstandhouding met uw debiteur ten goede.

Door een gestructureerd administratiesysteem zullen veel klanten tot betaling van openstaande facturen overgaan. Echter, ook met een gestructureerd systeem is het mogelijk dat debiteuren uw facturen onbetaald laten. In deze gevallen is het incassotraject van het incassobureau van Te Biesebeek Advocaten een onmisbare aanvulling op uw debiteurenbeheer.

Het incassobureau van Te Biesebeek Advocaten is een aanvullend onderdeel van het door u gehanteerde debiteurenbeheer, scheelt u kostbare tijd en gaat niet ten koste van uw core-business activiteiten. Door middel van ons incassotraject zorgen wij ervoor dat uw debiteuren alsnog tot betaling overgaan. Wij hebben al veel bedrijven en particulieren in ZwolleKampenDrontenMeppelOmmenLelystadGenemuidenHarderwijkEmmeloordHardenbergRaalteDeventerHasselt en omgeving succesvol kunnen helpen.