Daadkrachtig incassotraject
Transparante dienstverlening
Snelle afhandeling
Professionele benadering van debiteuren
Geen extra kosten voor u: no cure, no pay
Lees ook:
Wat is een incassotraject?
Wat is gerechtelijke incasso?
Hoe geef ik mijn vordering uit handen?
Wanneer u een aanmaning van een incassobureau heeft ontvangen, dient u adequaat te reageren om extra kosten te voorkomen. In deze blog leest u meer over het voorkomen van extra kosten, zoals de kosten verbonden aan een gerechtelijke incassoprocedure.
Als de gegevens kloppen en u erkent de schuld, is het verstandig om zo snel mogelijk tot betaling over te gaan. U voorkomt hiermee dat de rente oploopt.
Daarnaast kunt u door snel te betalen een gerechtelijke incassoprocedure bij de rechtbank voorkomen. Een gerechtelijke incassoprocedure brengt (hoge) kosten met zich mee. Bij het uitblijven van betaling, kunt u worden gedagvaard. De hiermee gepaard gaande kosten (en de kosten van eventuele executoriale maatregelen) zullen aanvullend op u worden verhaald. In het uiterste geval kan het uitblijven van betaling leiden tot het aanvragen van het faillissement van u of uw onderneming.
Betaling dient plaats te vinden op onze derdengeldenrekening: Stichting Beheer Derdengelden NL 29 RABO 016.07.45.217 o.v.v. het dossiernummer.
Indien u als debiteur een vordering onbetaald laat en uw schuldeiser buitengerechtelijke maatregelen treft, bent u volgens de wet (en vaak ook de overeengekomen algemene voorwaarden) gehouden de hiermee gepaard gaande kosten te voldoen. Als niet-consument bent u deze kosten direct verschuldigd.
Bent u een consument? Dan heeft u een termijn van veertien dagen om ervoor te zorgen dat de vordering volledig wordt voldaan. Indien u het verschuldigde bedrag binnen de termijn betaalt, bent u geen buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd. Betaalt u de vordering niet binnen de termijn, dan bent u tevens gehouden de buitengerechtelijke incassokosten te voldoen.
In het geval u de vordering van uw schuldeiser niet ineens kunt betalen, kunt u een voorstel doen tot het treffen van een betalingsregeling. Deze verantwoordelijkheid ligt bij u als debiteur.
Wilt u een betalingsregeling treffen? Neem dan direct na ontvangst van een aanmaning contact met ons op en zorg dat uw betalingsvoorstel concreet is voor wat betreft het termijnbedrag, het aantal termijnen en de frequentie van de termijnen (wekelijks, tweewekelijks of maandelijks).
Lees ook: Hoe kan ik een betalingsregeling treffen?
U dient er bij een betalingsregeling rekening mee te houden dat de verschuldigde rente tot en met het einde van de betalingsregeling zal worden berekend. Ook bent u buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd. Een betalingsregeling brengt aldus meer kosten met zich mee dan betaling ineens.
Een schuldeiser heeft recht op omgaande en volledige betaling van de vordering. Een schuldeiser is derhalve niet verplicht om met een betalingsvoorstel in te stemmen.
Mocht u zich niet met de vordering kunnen verenigen, dan kunt u uw verweer schriftelijk (en met bewijsmiddelen onderbouwd) bij ons indienen. Het instellen van verweer tegen de vordering ontslaat u in beginsel niet uit uw betalingsverplichtingen, inclusief de buitengerechtelijke incassokosten en verschuldigde rente.
Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen of heeft u een brief van een ander incassobureau ontvangen en bent u het niet eens met de vordering, neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Het incassobureau van Te Biesebeek Advocaten heeft al veel bedrijven en particulieren in Zwolle, Kampen, Dronten, Meppel, Ommen, Lelystad, Genemuiden, Harderwijk, Emmeloord, Hardenberg, Raalte, Deventer, Hasselt en omgeving succesvol kunnen helpen.