Wat zijn de kosten van een gerechtelijke incassoprocedure?

De kosten van een gerechtelijke incassoprocedure bestaan uit een aantal onderdelen en zijn mede afhankelijk van de hoogte van uw vordering. Mocht het buitengerechtelijke incassotraject niet tot het gewenste resultaat hebben geleid, dan informeren wij u omtrent de mogelijkheden en kosten van een gerechtelijke procedure.

In een gerechtelijke procedure zijn enkele vaste kosten verschuldigd. Hierbij kunt u denken aan deurwaarderskosten voor betekening van de dagvaarding en het griffierecht dat aan de rechtbank dient te worden voldaan. Het griffierecht wordt aan de hand van de hoogte van uw vordering vastgesteld.

Daarnaast bent u voor de behandeling van de procedure door een van onze advocaten een honorarium verschuldigd. De hoogte van het honorarium is van veel factoren afhankelijk. Met een verstekprocedure gaat minder tijd gemoeid dan met een procedure waarin verweer wordt gevoerd. Hetzelfde geldt voor een procedure waarin een uitgebreid verweer met meerdere bewijsstukken wordt ingediend en een verweer dat slechts uit enkele zinnen bestaat. Onze gespecialiseerde advocaten kunnen u voorafgaand aan een eventuele gerechtelijke procedure een inschatting geven van de kosten, dan wel een vaste prijs met u afspreken. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Nadat de rechter uw vordering heeft toegewezen en u in het bezit bent van een executoriale titel, kan de deurwaarder opdracht worden gegeven om executoriale maatregelen te treffen (beslag te leggen). De hiermee gepaard gaande kosten zullen aanvullend worden berekend.

Bovengenoemde kosten betreffen de gebruikelijke kosten van een gerechtelijke procedure. Eventuele andere kosten die in een gerechtelijke procedure zouden kunnen voorkomen zijn bijvoorbeeld de kosten van een deskundige.

Een groot gedeelte van de te maken kosten kunt u op uw debiteur verhalen. Lees voor meer informatie het artikel van het incassobureau van Te Biesebeek Advocaten: Kan ik de kosten van een gerechtelijke procedure op mijn debiteur verhalen?

Heeft u vragen over de kosten van een gerechtelijke procedure, neem dan vrijblijvend contact op met het incassobureau van Te Biesebeek Advocaten.

Wij hebben al veel bedrijven en particulieren in ZwolleKampenDrontenMeppelOmmenLelystadGenemuiden
HarderwijkEmmeloordHardenbergRaalteDeventerHasselt en omgeving succesvol kunnen helpen.